torstai 4. tammikuuta 2018

Maanjäristys

Mother Nature herätti meidät viime yönä kello 2:39 kivasti heiluttelemalla sänkyä. Pöllämystyneenä katseltiin toisiamme siinä herättyämme ja todettiin siinä heiluvassa sängyssä että, ei hitto maanjäristys! Muutaman sekunnin se kesti ja kovaa nitinää piti sängyn lisäksi myös puurakenteet. Heijausliike oli samanlainen kuin edelliselläkin kerralla, pohjois-etelä suuntainen.
Hetki tuli siinä odoteltua että josko heti perään tulee lisää, mutta hyvin pian kaivoin puhelimen esiin ja aloin tutkimaan missä oli järistyksen keskipiste. Ja todellisuudessahan siis tuli kauhisteltua lähiympäristön ihmisten kanssa twitterissä aika kauan tapahtunutta ennen kuin lopulta aukaisin Earthquake applikaationi ja tallensin kuvan puhelimeeni.



Järistyksen keskipiste sijaitsi siis tuolla East Bayn puolella. Haywardin siirros oli tällä kertaa se kohta joka päätti siirrellä itseään. Näin se oli viimekin vuonna, mutta järistys oli viime öisen 4.5 sijaan silloin 2.3 magnitudia.Vaikkakin se heilutteli meidänkin taloa ihan huomattavasti, ei kissojen suht täydestä vesilasista edes läikkynyt vettä yli. Jossain päin Bay Areaa oli kaupan hyllyistä tipahdellut muutamat tavarat lattialle ja joku kiukkusi twitterissä että juuri saumatut seinät irvistivät taas kivasti. Eli ei sen suurempia tuhoja tälläinen hytkyttely tuottanut.

Seuraavaa odotellessa, hyvää uutta vuotta!




2 kommenttia:

  1. Mekin herättiin tähän laaksossa. Oli aika pelottavan tuntuinen kokemus, kun siinähän ehti herätä ihan kunnolla ja kokea sen liikkeen. Kesti jotenkin sen verran monta sekuntia.

    Hyvää uutta alkanutta vuotta teille!

    VastaaPoista