tiistai 20. kesäkuuta 2017

Sunnuntai ajelu gone bad

Sunnuntaina Bay Arealle iski kunnon helleaalto ja jo aamulla yhdeksän aikaan meillä San Franciscossakin mittari näytti +26, eikä pienintäkään tuulenvirettä. Jo aiemmin viikolla oli päätetty lähteä kaverin kanssa motskarilenkille, koska hänellä oli uunituore moottoripyörä ja sitä oli päästävä ulkoiluttamaan. Niinpä suunniteltiin reitti kaupungista 82 tietä pitkin Palo Alton hujakoille ja siitä 84 tietä pitkin ylös vuorille Alice´s Restaurantille. Ja kotiin tietysti rannassa menevää Hwy1:stä pitkin.

Alice´s Restaurantilla oli ruuhkaa.
Rannalta sisämaahan ajellessa lämpötila nousi nousemistaan ja lämpömittarit näyttivät pahimmillaan yli +40. Kypärän sisällä hiki virtasi vaikka visiiri oli auki. Tuntui kuin joku olisi ollut puhaltamassa kuumaa ilmaa hiustenkuivaajalla naamaan. Eikä helpottanut että hihattoman paidan päällä oli suojapaita ja paksu huppari, puhumattakaan kevlar -farkuista ja maihareista. Maisemat oli sentään yhtä hienoja kuin aina ennenkin ja rannassa riitti ajoittain autoja ruuhkaksi asti.

Juuri ennen Tunitas Creek Beachiä vasemmalla rannan puolella oli isompi näköalapaikka ja sen jälkeen tie kaartoi oikealle alas. Meidän yllätykseksi kurvin takaa noin 20 metrin päässä meistä oikealla tien sivussa oli pysähtyneenä auto. Saman tien kun sen näimme, ajaja päätti tehdä ilman mitään varoituksia hyvin nopean käännöksen vasemmalle ajatuksenaan tehdä u-käännös. Jostain syystä auto kuitenkin jäi turhan pitkäksi aikaa keskelle tietä poikittain. 
Meillä oli vauhtia tiellä sallittu 80km/h. Onneksi mieheni on jo kokenut moottoripyöräilijä ja teki kaikkensa ettemme törmäisi autoon. 
Lopulta kuitenkin moottoripyörä päätyi kumolleen jatkaen matkaansa kyljellään oikeaan tien reunaan ja me luisuimme asfalttia pitkin eteenpäin ja ainakin itse tein yhden kierähdyksen matkan varrella kopsauttaen etuosan kypärästäni maahan. 
Kun vauhti loppui oli ensimmäinen ajatus päästä nopeasti pois tieltä, ennen kuin joku tulisi samaisen mutkan takaa arvaamattomasti  ja ajaisi päältä. 
Tässä kohtaa kaiken aiheuttanut auto oli ajanut jo haluamaansa suuntaan. Mieheni lähti vielä juoksemaan auton perään, mutta se ehti kaasuttaa pois paikalta. Samaan aikaan itse loikoilin tien penkalla tunnustellen onko kaikki raajat vielä mukana ja kuinka pahasti kävi. Onneksi takanamme tullut kaverimme piti meihin kunnon hajurakoa ja sai itse pysäytettyä moottoripyöränsä ennen kuin olisi ollut meidän kanssa samassa kasassa. 
Moni autoilija pysähtyi meitä auttamaan. Yhdellä pariskunnalla vastaantulevalla kaistalla oli jo puhelimen päässä 911 ja sieltä kyseltiin tarvitseeko paikalle ambulanssia, perässämme tullut auto pysähtyi tien viereen ja hyvin ystävällinen vanhempi pariskunta kipitti paikalle ensiapupaketin kanssa. Koska en kuumuuden takia ollut laittanut nahkahanskoja käsiini sain oikeaan ranteeseeni vähän joka puolelle palovammoja, näitä siinä sitten paikkailtiin laastareilla. Myös oikean jalan lahje oli noussut rytäkässä sen verran että säären ulkosyrjään tuli nyrkin kokoinen alue asfaltti-ihottumaa. Miehellä sen sijaan oli vasemman käden pikkurillin päästä vain pieni pala pois, muuten hän selvisi naarmuitta. Tokihan farkut kärsi, itseltä lähti takataskut irti ja hupparista repesi hihansuut, sekä maihareista lähti kerros nahkaa ja kengänpohjaa tienpintaan. 
Lopulta paikalle kaarsi myös Highway Patrol ja saimme selittää tapahtuman kulun hänellekin. Meidän ohittamalta näköalapaikalta löytyi myös avuliasta porukkaa ja yksi heistä oli jopa ehtinyt ottaa pois ajaneesta autosta osittaisen rekisterikilven numeron ylös. Highway Patrol teki tästä ilmoituksen nimikkeellä "Non collision hit and run". 
Kaliforniassa on aika kovat rangaistukset tälläisille pois tapahtumapaikalta ajaneille henkilöille. Aika sama itselle saadaanko henkilöä ikinä kiinni, mutta soisin hänelle ainakin kauan painajaisia tilanteesta.

Tilanteen laannuttua tajusin kaivaa puhelimen esille ja ottaa
muutaman kuvan paikan päältä. Kaverin moottoripyörä ja
kauempana näkyy meidän jarrutusjäljet ja lähempänä
meidän motskarista tulleet luisujäljet.

Paikalle pysähtynyt Highway Patrol.

Astinlaudan reunat meni aika rullalle.
Tosin kamera keskitti kuvan jonnekin aivan muualle.

Etulokarista suli pala jonnekin.

Jarrukahvasta jäi osa tielle.

Isoimmat kolhut tuli takapäähän.
Putki rutussa ja laukku aika hapokkaassa kunnossa.

Ranteen etupuolella ei laastarit paljon pysyneet.

Pientä pintanaarmua.

Surullisen näköiset farkut. Takataskuissa ei enää paljon tavarat pysy.

Miehen housut kesti vähän paremmin.

Polvisuojat sai myös iskua.

Kengissä vähän uutta naarmua.

Avuliaiden auttajien hienosti paketoima sormi.

Kotimatkalla jo vähän hymyilyttikin.

Ei voi muuta sanoa kuin että oli onni onnettomuudessa, en oikein halua edes kuvitella mitä kaikkea olisi voinut käydä. Selvittiin kuitenkin ihan naurettavan pienillä vammoilla. Vaikka nyt kaksi päivää myöhemmin itsellä onkin lähes kaikki lihakset aikamoisessa jumissa, haavat alkaa kuitenkin jo parantumaan ja tuntuu ainakin nyt ettei mitään ihan kamalaa henkistäkään kynnystä uusille motskarireissuille tästä jäänyt. Ei muuta kuin kohti uusia seikkailuja!


♪ ac/dc - highway to hell

1 kommentti:

  1. No huh huh! Onneksi oli onni onnettomuudessa tosiaan! Porukka kyllä täällä on niin typerää - sellaisia arvaamattomia liikkeitä näkee liikenteessä ja kovissa vauhdeissa...

    Mulla on muuten tää sun blogi Bloggerissa tilauksessa. Sun postaukset tulee kaikki kerralla rytäkässä mun lukulistalle. Esim. nyt tämän postauksen kanssa ilmestyi kaikki postaukset kesäkuulta ja niissä kaikissa lukee "23 tuntia sitten". Mutta kun tuun lukemaan tänne, huomaan, että nehän on julkaistu jo ajat sitten... Outoa.

    VastaaPoista