keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Mikä vuodenaika

Muutimme tänne Kalifornian San Franciscoon siis Huhtikuun viimeisenä päivänä. Aurinko paistoi ja ulkona tarkeni päivällä ilman takkia. (Yöllä täällä tarvitsee aina takin tai jonkin nutun niskaansa ellei halua jäätyä.) 
Toisinaan sumu saattoi hyökätä Twin Peaksien yli meidän puolelle peittäen auringon säteet alleen. Samanlainen sää jatkui niin pitkään kunnes viides päivä Toukokuuta satoi vettä. Eikä edes koko päivää, mutta muutaman tunnin ajan enemmän tai vähemmän. Sen koommin ei ole vettä taivaalta tullut ja nyt eletään jo kuitenkin Syyskuuta. Ymmärtääkseni Elokuu on sumuisinta aikaa San Franciscossa, mutta meidän asuinalueen yksi hyvä puoli on se, että sumu jostain syystä hajoaa juuri ennen kuin laskeutuisi vuoren rinnettä alas. Eli vaikka keskusta ja meren puoli San Franciscosta uisi sumussa, me köllötellään silti auringon paahteessa. Tosin on meilläkin sentään joskus sumupäiviä.


Viikko sitten alkoi helteet, illalla saattoi kulkea vielä t-paita päällä vaikka aurinko oli jo laskemassa ja silti oli lämmin. Päivällä sai hyppelehtiä ulkona hellemekossa ja takapihallakin tarkeni varjossa paremmin kuin hyvin. 

Tuntuu ihan sille kuin olisi Suomalaisella mittapuulla Heinäkuu. Puut on täysin vihreitä vielä, toiset jopa kukkii edelleen. Nurmikotkin vihertäisi vielä jos niitä saisi/haluaisi kastella.


Iso ero Suomen Huhti - Syyskuuhun on ollut se että aurinko paistaa lähes joka päivä. Se ei ole paljon harmittanut. Tuntuu että itsellä on paljon enemmän energiaa joka päivään ja mieli on paljon iloisempi. 
Mutta mitä sitten on edessä päin? Se nyt on jo tiedossa että lunta täällä ei sada, mutta kuinka kylmäksi ilma muuttuu? 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti