perjantai 12. helmikuuta 2016

Luukku vai lukaali

Asunnon etsiminen on sinällään hauskaa puuhaa, olen aina viihtynyt pohjapiirustusten parissa, paha vaan ettei niitä pahemmin viljellä San Franciscon asuntoilmoituksissa. 
Kiva niitä kuvia on kuitenkin kahlata läpi ja kuvitella meidän pieni pesue asumaan milloin mihinkin asuntoon.

San Franciscon vuokrat ovat päätä huimaavia. Koko maan kärjessä. New Yorkin kanssa taitavat taistella ykkössijasta vuosi toisensa jälkeen.
Tokihan Helsingissäkin on tullut useamman vuoden maksettua nelinumeroista vuokraa, mutta pää ei meinaa antaa periksi, kun ajattelee uuden asunnon kustantavan monin kertaisesti enemmän.

Sitä miettii asuntoilmoituksia lukiessa, että mistä kaikesta sitä on valmis luopumaan. Onko pyykinpesukoneen pakko olla asunnossa, vai tulisiko sitä toimeen monen asukkaan yhteisillä koneilla. kaksi makuuhuonetta on ollut ihan kätevä ratkaisu, mutta tulisiko sitä toimeen vain yhdellä. Kolmessa eri asunnossa Suomessa asuttuani päätin, etten ikinä enää asu parveekkeettomassa kodissa, mutta tulisiko sitä kuitenkin toimaan ilman erillistä terassia tai parveketta?

Samalla hinnalla saa hyvinkin erinäköisiä asuntoja vuokrattua. Yksi sijaitsee keskellä vilkkainta San Franciscon katua. Pinnat kiiltelee uutuuttaan ja keittiö on varustettu teräksisillä kodinkoneilla lattiasta kattoon. Niin ja katolla on yhteinen kattoterassi, josta näköalat ovat huimaavat. Toinen taas sijaitsisi hiljaisemmalla puiden reunustamalla kadulla. Pinnoissa on vanhan talon tunnelmaa ja takapihallakin olisi oma terassi jolta näkee yhteiselle pihalle.



Kuva

Kuva


Vai löytyisikö jotain näiden kahden ääripään väliltä?

Nyt ollaan vaikeiden päätösten edessä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti