tiistai 20. marraskuuta 2018

Joka vuotiset maastopalot

Mitä tästä tilanteesta nyt enää voi oikein sanoa. 
Katselin kuvia ja videoita viime viikolla Paradisen kylästä ja sen lähettyviltä. Siitä kaaoksesta kun ihmiset ovat yrittäneet paeta valtavaa tulimerta, joka kulkee nopeammin eteenpäin kuin autojono edessä. Itkin sitä miten ajattelevaisia ihmiset olivat olleet kaiken sen kaaoksen keskellä päästäessään eläimet ulos kodeistaan, aitauksistaan ja karsinoistaan, antaakseen niille edes jonkinlaisen mahdollisuuden selvitä.
Näin kuvia ja videoita jotka eivät tule unohtumaan kovin helpolla. Mutta olen nähnyt niitä jo joka vuosi täällä asuessa. Joka vuosi palot ovat toistaan pahempia, eikä enää oikein meinaa löytyä sanoja kertomaan koko tilanteen kauheudesta.
Tuntuu typerälle itse valittaa savusta, joka on kiusannut tämän reilun viikon ajan koko Bay Areaa, kun meillä ei muuten ole mitään hätää täällä. Ilmanlaatu kuitenkin kävi muutamina päivinä uutistoimistoiden mukaan maailman huonoimpana, mikä on kai jonkinlainen saavutus. Olen onnellisessa asemassa kun voin valita menenkö ulos ja olenkin pysytellyt sisätiloissa niin paljon kuin mahdollista. Kurkkua korpeaa silti vaikka olisikin ollut vain kotona suht puhtaassa ilmassa.

Toivotaan että ennusteen sateista tälle viikolle toteutuvat!

Normaali ilma vs. savuinen ilma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti