perjantai 17. helmikuuta 2017

Lake Tahoen seikkailut

Ystäväpariskunta pyysi meitä mukaan Lake Tahoelle ja eihän siitä pyynnöstä voinut kieltäytyä! Vuokrattiin naapurista tismalleen samanlainen auto kuin meillä oli Suomessa, ajatuksena että tiedetään miten se käyttäytyy lumessa ja jäässä. Hankittiin renkaisiin sopivat lumiketjut ja täytettiin ikkunanpesuainetankki pakkasen kestävällä nesteellä. Ja tietysti kontti täyteen ruokaa ja juomaa.

Aiemmin emme ole tuolla Sierran Nevadan vuoristossa käyneetkään, joten jo pelkkä ajomatka perille oli kiva pikku seikkailu. Varsinkin kun yksi isoimmista moottoriteistä suljettiin kesken matkan maavyöryn takia ja päästiin pienemmälle kiertotielle.
Kaikki eivät olleet yhtä onnellisessa asemassa, vaan kyseiseltä motarilta kun ei pääse kääntymään ympäri joutuivat monien metrien pituiset autojonot nököttämään paikallaan useita tunteja ennen kuin edes yksi kaista saatiin avattua. Myös kiertotiet menivät totaalisen tukkoon myöhemmin illalla ja tästä syystä 13:sta mökille tulijasta viisi oli paikalla sovittuna aikana. Loput saapuivat yön mittaan ja viimeinen kuudelta aamulla.

Kiertotie I80 tieltä Nevada Cityn kautta.
Yksin sai ajella kun oli ruuhkan kärjessä.

Seuraavana päivänä käytännössä kaikki tiet kotiinpäin olivat poikki maa-, kivi- ja mutavyöryjen ansiosta ja muutama lumen ja jään takia. Ilma Incline Villagessa oli kuitenkin suhteellisen mukava, aurinko paisteli välillä pilvien lomasta ja lämpömittari näytti muutamaa astetta plussaa. Ajatus lauantaille oli kierrellä autolla järveä ympäri, mutta rinteeseen lähteneet toverit olivat jättäneet autonsa meidän auton eteen autotalliin ja toki ottaneet avaimet mukaansa, joten lopulta päädyttiin kävelemään kylän keskustaan. Moni ei teillä kävellyt, sinäänsä ihan ymmärrettävää kun tiet on paikoin jäässä ja kävelyteitä ei ollut tarjolla. Keskustassa olisi ollut kävelyteitä mutta eipä niitä kukaan ollut parin metrin lumesta aurannut!
Kun auratut kinokset on kolmimetrisiä ja puhelimessa ei ole kuuluvuutta on tyydyttävä siihen mitä nenän edessä on. Ja tulipahan nautittua hulppeasta vuokramökistä muutenkin kuin vain nukkumalla!

Paikallinen Starbucks ja ulkona mellastavat aurat.

Incline Village, Nevada.

Jossain vaiheessa kävelytie oli aurattu,
hankeen upposi silti polvea myöden jos astui harhaan edellä menevän jäljistä.

Mökkitien lumipenkat.

Meidän vuokramökki.



Onni onnettomuudessa, sillä sunnuntaina varhain aamulla herätessä taivas oli täysin sininen ja keli mitä mahtavin. Ja niinpä päätettiin tehdä lauantaina jääneet nähtävyyspaikkojen kiertelyt ennen kotiinpäin lähtemistä. Ja koska lähdettiin liikkeelle niin aikaisin, ehdittiin taas pahimman ruuhkan alta pois.

Lake Tahoe näköalakukkulalta.
Näköalapaikka sijaitsi Kalifornian ja Nevadan rajalla.

Kalifornian puoli.

Nousua kukkulan huipulle oli aikalailla,
onneksi oli sentään pieni polku lumeen tallottuna.


Kings Beach, Kalifornia

Kings Beach, Kalifornia

Huikea paikka vaikka itse Lake Tahoesta ei tällä kerralla nähnyt kuin pienen siivun, ehkäpä ensi kerralla käydään rinteessäkin!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti