sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Kiitospäivä

Hassunkuriset halloween kurpitsat vaihtuivat normaaleihin kurpitsoihin, talojen kaiteisiin kieriteltiin ruskan väriloistoisia lehtiä ja ilmestyipä oviin ja ikkunoihin kalkkuna aiheisiakin koristeita. Näin oli Halloween taakse jäänyttä elämää ja valmistauduttiin hartaudella ottamaan vastaan kiitospäivän notkuvat pöydät. 

Näpertelin paperista meillekin syyslehdet ulko-oveen.


Me saimme kutsun kaverimme äidin talolle East Bayn puolelle kiitospäivän illalliselle, jonne kokoontui sekalainen sakki sukulaisia ja kavereita. Jokainen toi mukanaan jotakin syötävää ja juotavaa, ja sittenhän sitä piisasikin kun pöydän ääreen saatiin kasattua huimat 16 henkeä.
Suurin osa paikalla olijoista oli meille uusia tuttavuuksia ja ilta olikin täynnä jutustelua hyvän ruoan äärellä. Tylsää hetkeä ei tullut ja siitä todisteena illan aikana otetut 0 valokuvaa. 

Tuntui kyllä tosiaan siltä että kiitospäivä amerikkalaisille on samantapainen ähkyksi hyvästä ruoasta itsensä syömisen juhlapäivä kuin suomessa jouluaatto. Ja vaikka määrällisesti tuli syötyä kohtuudella, tykkäsi maha kuitenkin hieman kyttyrää voilla, suolalla ja sokerilla runsaalla kädellä höystetyistä herkuista. Mutta kyllähän sitä nyt kerran vuodessa voi herkutella oikein olan takaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti